Search

Een extra laag voor Frankenhof


Vlak voor de zomerstop leverden we het Voorlopig Ontwerp af voor de duurzame aanpassing van een eigenwijs blok uit de jaren 60 aan de Kamerlingh Onneslaan, waar ooit nog de V&D en later de Kijkshop in huisde. De voortvarende VVE, die alle eigenaren van de maisonettes op de galerij omvat, besloot tot een gezamenlijke aanpak bij de invulling van wensen tot verduurzaming en vergroten van het woonoppervlak.


De nieuwe woonlaag, met aan de achterzijde terrassen om de bezonning van de achterliggende tuinen in stand te houden, vormt een kloeke beëindiging en trekt het gebouw gelijk met de omliggende bebouwing, die reeds uit 4 lagen bestaat. Het resulteert tevens in een vanzelfsprekende omlijsting van de puien van de woningen, die in de loop der tijd per woning verschillend ingevuld zijn.

In juli 2020 vond een presentatie aan de omwonenden plaats. In het najaar wordt het plan ingediend voor een omgevingsvergunning en beoogd wordt de bouw in het voorjaar van 2021 aan te vangen.


Meer informatie op de projectpagina!

3D renders van Ahmad Helaly


© Architectureplus 2018. All rights reserved.

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon