top of page
Search

Van 29 oktober tot 21 november gebeurt het in de Amstelkerk

Kun je do-it-yourself-cultuur plannen? Hoe richt je een straat in met de hele buurt? En hoe vernieuw je een stad zonder de oude te verliezen? Ontdek hoe je samen een stad maakt tijdens ‘Hier gebeurt het.’

‘Hier gebeurt het.’ is een 30-daagse manifestatie waar initiatief, experiment en interactie in de stadsbouw worden gevierd. Met een tentoonstelling en een divers programma in de monumentale Amstelkerk in Amsterdam.


Een belangrijk onderdeel van de tentoonstelling richt zich op de rol van erfgoed in de stad, zowel het gebouwde als het immateriële. Dit sluit aan bij veel projeten waar wij bij betrokken zijn. Bovendien is de Ng'ambo Atlas opgenomen in de tentoonstelling, eerder te zien in de Seoul Biennale voor Architectuur en Stedenbouw in 2019. De atlas komt voort uit een samenwerking van de overheid van Zanzibar en AAmatters en toont de resultaten van een gezamenlijk project van de overheid in Zanzibar, Gemeente Amsterdam, AAmatters en UNESCO.


Rond de tentoonstelling is een programma opgezet met debat, workshops en andere evenementen. U bent van harte welkom!


Tentoonstelling en programma zijn opgezet vanuit een samenwerking tussen Stadsherstel Amsterdam, Space&Matter, African Architecture Matters, Hogeschool van Amsterdam en Gemeente Amsterdam.


Zie voor meer informatie Hier Gebeurt Het!

Comments


bottom of page