top of page
Search

Het glas, het lood en de RAS synagoge

De restauratie van de RAS sjoel is ondertussen in volle gang. Er gaat tijdens de restauratie veel tijd en aandacht zitten in het weer in goede staat brengen van het glas-in-lood. De delen die het meest door de tand des tijds waren aangetast zijn ondertussen allen in het atelier van GlasbewerkingsBedrijf Brabant in Tilburg en worden daar liefdevol onder handen genomen. Filmmaker Bobbie Wagenaar volgde voor de tweede aflevering van de videojournaals de panelen naar Tilburg, waar directeur Frank Coolen uitlegt welke aanpak gevolgd wordt. Ondertussen wordt in de sjoel zelf gewerkt aan het herstel van de gebroken glaasjes die ter plaatse gerepareerd konden worden. Aannemer J.C. Nieuwenhuizen B.V. bereidt de voorzetbeglazing voor, en nog veel meer. Daarvoor aandacht in de volgende aflevering!

De videojournaals zijn mogelijk gemaakt door bijdragen van de NIHS, de RAS sjoel, aannemer JCN, installateur Warmtebouw, Glas Bewerkingsbedrijf Brabant, Van Leeuwen Elektrotechniek, De Beaufort Bouwadvies, ID Energie en ArchitecturePlus.


1 Comment


Duco Pieterse
Duco Pieterse
Jul 19, 2021

Wat is vakmanschap toch fijn. Zo knap. Als kind kan ik me nu nog herinneren hoe schitterend ik het vond als de zon door het glas in lood heen scheen. Of dit op de Ceintuurbaan was of op de van Eghenstraat +/- no 183 waar ik geboren ben weet ik niet meer. Mooi verteld en uitgelegd !

Like
bottom of page