top of page

De Alfadriehoek is een bedrijventerrein vlak bij Amsterdam Sloterdijk. Het wat eentonige gebied biedt weinig aantrekkelijke buitenruimte voor de medewerkers van de daar gevestigde bedrijven. Het Havenbedrijf wilde daar als eigenaar wat aan doen en betrok BRIGHT UP bij de plannen. Samen met ArchitecturePlus en K2 Advies werd het ontwerp uitgewerkt.

Op een locatie die voor langere tijd onbebouwd zou blijven, is een park ontworpen dat met enkele eenvoudige middelen zichzelf verder zou ontwikkelen, en dat aantrekkelijke kansen zou bieden voor het ecosysteem. Zo zou een fijne plek ontstaan voor pauze-wandelingen, waarbij de natuur door alle seizoenen beleefd zou kunnen worden, gecombineerd met kansen voor de natuur, die overigens ter plaatse veel rijker is dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Met stadsecoloog Martin Melchers, o.a. bekend van de film Amsterdam Wildlife, is gekeken hoe dit gebied daarvoor optimaal ingezet zou kunnen worden. 

 

Het plan is niet tot realisatie gekomen, omdat de locatie onverwacht toch op korte termijn een definitieve bestemming krijgt.

Kabelweg

Amsterdam Sloterdijk

2017

Opdrachtgever:

Havenbedrijf Amsterdam nv

Concept ontwikkeling:

BRIGHT UP bv

Groen advies:

Kim Kogelman, K2 Ruimtelijk Ontwerp

Ontwerp:

ArchitecturePlus

bottom of page