top of page

1CAMERA

CORPORATE CINEMA AGENCY

In april 2016 rondden wij met Dijkxhoorn Bouw, Goorhuis Installatietechniek en Stuijfbergen Elektra de allerlaatste werkzaamheden af aan de nieuwe basis van 1camera. Onder grote druk werd in korte tijd van een casco kantoorverdieping een ruime en ruimtelijk aantrekkelijke basis gemaakt, waarin het team van 1camera werkt aan prachtige filmproducties. 

Het oorspronkelijke verlaagde systeemplafond ging er uit. De hoogteverschillen in het betonnen plafond zorgde voor een nieuwe ruimtelijkheid, die de basis werd van de terughoudende ingrepen. Zo ontstond een een heldere en overzichtelijke plattegrond, waarin de creativiteit van 1camera de ruimte krijgt. 

 

Het plan omvat montagestudio’s, een geluidstudio, een open kantoorruimte, een ontspanningsruimte, enkele vergader- en concentratieplekken, opslag voor apparatuur en een heuse minibioscoop. 

 

Ondanks de tijdsdruk ontstond een goede samenwerking met Dijkxhoorn, Goorhuis en Stuijfbergen, waarbij veel ruimte was voor nadere afstemming met 1camera en het plaatsen van de puntjes op de i. Carla Wieman versterkte ArchitecturePlus in dit intensieve proces.

Backershagen, Amsterdam

2015 - 2016

Opdrachtgever:

1camera

Architect & project management:

Architectureplus - Berend van der Lans

i.s.m. Carla Wieman

Aannemer:

Dijkxhoorn Bouw bv

 

W Installatie:

Goorhuis installatietechniek bv

Electrische installatie:

Stuijfbergen Elektra bv

bottom of page